8 Ocak 2017 Pazar

ADI İSTANBUL

Yedi tepenin, yedi duygunun, yedi mavinin bir de gözlerimin esiri şehir.. Eyüp'ün ezan sesinde hayat bulan, Üsküdar'dan Kız Kulesi'ne uzanan.. Maviyle yeşilin buluştuğu anda, kızılca kıyameti koparan gönlümün şehri İstanbul!

Mecnun bilseydi İstanbul'u, çölde arar mıydı Leylayı? Leyla suya ateş, ateşe su olurdu onun gönlünde... İstanbul ayn-şın-kaf'ın buluştuğu, buluşup mim'e eriştiği, erişip de Yusuf'un gönlünde eriyen Züleyha gibi kendi yangınında eriyen şehir.. İstanbul! Adına şiir yazdıracak, gözlerini kapatıp dinlenecek şehir.. İstanbul şiir, şiirse İstanbul'dur geceleri..

Ve gece üç hece; İS-TAN-BUL..!

5 yorum:

  1. Deneme olarak Gayet güzel ben hem sevilesi diyorum hemde lanet li Bu arada benim bir huyum var. ıhı ıhı Boş sayfalara bayılırım. Biliyor musun :) Şimdi öğrenmiş oldun ama çok severim yorumsuz yerleri daha rahat ediyorum çünkü :) Biraz arızayım galiba :))) hahahhahah İçsel döküş oldu....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul hem şiir yazdıracak kadar güzel hem de içinden kaçıracak kadar zor bir şehir...Boş sayfalara gelince kendinizi nerede daha rahat hissediyorsanız orada olun.Sizin için boş bir sayfa da açabilirim.:)

      Sil
    2. Yooo benim içim sayfa boş şuanda sizle ben varım :)) Bu da yeterli :)) İkizler burcunun özelliği aslında takıntı durumları Sizin burcunuz nedir bu arada ?? bak merak ettim şimdi ??? İstanbul yoruyor insanı şiir, de var isyanı,da hepsi içinde barındırıyor sanırım.

      Sil
    3. Evet hepsini barındırıyor içinde İstanbul.Bu arada koç burcuyum.Merakınızı gidermek istedim.

      Sil
    4. Teşekkür ederim :)) Cevapladığın için :))) Zor burç....

      Sil