11 Mart 2017 Cumartesi

YÜREK KAPLAN

Ormanın derinliklerinde "Yürek Kaplan" adında bir kaplan yaşarmış. Bu ismi ona orman halkı vermiş.

Kaplan, o kadar iyi yürekliymiş ki onun yardımseverliğini bilmeyen yokmuş. Yırtıcı pençelerinin ardında yumuşacık bir yürek saklıymış. Orman halkı, onun pençelerinden çekinse de yüreğinin yumuşaklığından dolayı ona karşı korkudan çok sevgi beslermiş.

Bir gün Yürek Kaplan yavrularını emziriyormuş. Kendi gibi sevimli sekiz tane yavrusu varmış. Hepsi birbiriyle yarışıyormuş. Yürek Kaplan, uzaktan onları seyreden küçük bir kedi yavrusu görmüş. Kedinin aç olduğu belliymiş. Zavallı bir deri bir kemik kalmış. Yürek Kaplan, bir kendi yavrularına bakmış bir de karşısındaki kedi yavrusuna..

Anne şefkatinden olsa gerek, "Bu kedicik yapayalnız, savunmasız, küçücük ne yapar bir başına? Üstelik karnı da aç galiba. Kim besler onu? Acaba benim sütümden içmek ister mi?" diye aklından geçirmiş.

Sonra da kediciği yanına çağırmış. Ama ürkek kedicik korkudan yanına yaklaşamıyormuş. Yürek Kaplan, ürkütmemek  için en sevecen halini takınmış. Sonra da kediye seslenmiş: "Benden korkmana gerek yok kedicik. Senin annen baban yok mu? Buralarda tek başına ne yapıyorsun?"

Kedicik boynunu bükmüş. Annesini doğumda, babasını da bir kazada kaybettiğini anlatıp, kimsesiz olduğunu söylemiş. Üç gündür hiçbir şey yemediğini de eklemiş.

Yürek Kaplan'ın yüreği burkulmuş: "Bundan sonra ben senin annen olabilirim." Yavrularını göstererek: "Bunlar da kardeşlerin olur. Ben seni besler, büyütürüm. Bizimle kalmak ister misin?" diye sormuş.

Kedicik: "Peki karşılığında ben ne yapacağım?" demiş.

Yürek Kaplan, şaşırmış: "Karşılığında bir şey yapmana gerek yok. Karşılık bekleyerek yapılan bir iyilik gerçek amacına ulaşamaz. Sen mutlu ve huzurlu bir şekilde hayatına devam et, o bize yeter.." demiş

Kediciğin gözleri ışıl ışıl olmuş. "Senin bu yırtıcı pençelerinin altında ne kadar merhametli, sevgi dolu bir yürek varmış. Orman halkının neden sana Yürek Kaplan dediğini şimdi daha iyi anladım." demiş, gülümseyerek.

Bundan sonra küçük kedicik Yürek Kaplan'ın ailesinin yeni ferdi olarak sekiz kardeşiyle birlikte mutlu-mesut bir hayat yaşamış..

12 yorum:

  1. Ayy ne güzel bir öykü bu böyle :) Duygulandım vallahi. Kendin mi yazdın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim.Kızıma okumak için yazmıştım.:)

      Sil
  2. Yürek dedeyi hatırlattı bana. Çok güzel yazmışsınız kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yürek dedeyi hatırlayamadım ama ona da bir bakayım.Yorumunuz için çok teşekkür ederim. :)

      Sil
    2. Yürek dede ile padişah Cahit Zarifoğlu'nun kitabı. Oradaki yürekdede de çok merhametli bir kişi. Aslında adı Hasan ama yufka yürekliliğinden böyle çağırıyorlar. Konu olarak farklı tabi sadece ismi onu hatırlattı bana. Çocuklarıma yatmadan önce masal okumaya gayret ettim hep bu da onlardan biriydi. Sizin yazılarınız da gayet başarılı. Tekrar yüreğinize ve kaleminize sağlık. Sevgiler.

      Sil
    3. Yürek dedeye bakınca hikayesini hatırladım.Hatırlattığınız için teşekkür ederim.Sevgiler.:)

      Sil
  3. Çok güzel öykü. Merhamet beklenmedik anda ve kişilerden gelebilir fikriyle umut verici :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhamet unutulmaması gerekilenlerden. Yorumunuz için teşekkür ederim. :)

      Sil
  4. Sevgi ve iyilik...Çocuklarımıza bunları aşılamamız gerek. Çok güzeldi, yüreğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevginin ve iyiliğin olmadığı bir dünyanın çok da anlamı olmasa gerek.O yüzden çocukların güzel değerlerin farkına varmaları gerek.Taş atan değil,gül atan nesiller yetiştirmek umuduyla diyelim.:) Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  5. heeey ne güzel yazmışsın çok duygulu da anlamlı daaa :)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim güzel yorumun için.:)

    YanıtlaSil