3 Mayıs 2017 Çarşamba

BLOG PARTİSİ

Sevgili Annesinin Prensesi "Blog Partisi" adı altında bir etkinlik düzenlemişti. Partiler hep eğlenceli olur diye düşünüyordum. Öyle de oldu. Bu eğlenceli partiyi düzenleyen Annesinin Prensesi bloğunun sahibesine çok teşekkür ederim. Gelelim etkinlik kapsamında gerçekleşen sorular ve cevaplar kısmına..

Sevgili Simli arkadaşımız sormuş: Bir kitabın seni değiştireceğine inanır mısın?
Cevabım : Evet, inanırım. Ütopik şeyler beni etkilemez. Ama bazı kitaplar hatta bazı satırlar bam telime dokunur, beni kendime getirir, sorgulatır, araştırtır. Sonra da değişim başlar. Ama bu her kitap için olmaz tabii. Eğer öyle olsaydı her okuduğum kitaptan sonra tanınmayacak hale gelir, kendimi kaybederdim. Bir kitabın beni değiştirebilmesi için derine inmesi, ruhuma hitap etmesi gerekir. (Simli arkadaşımıza bu güzel sorusu için teşekkür ederim. Kendisine ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli.)


Gelelim Sevilayefsa Aktaş arkadaşımızın sorusuna: Eğer büyülü bir küre öğrenmek istediğin her şeyi söyleyebilir olsaydı ve tek bir hakkın olsaydı öğrenmek istediğin şey ne olurdu?
Ebemkuşağı'nın cevabı : Önce bir küre hayal ettim. Sağa çevirdim, sola çevirdim. Aklıma bir şey geldi. Bizim evin başkanı bizim ufaklık. Hatta biz ona aramızda "Başkan" diye hitap ederiz. Her şey onun etrafında dönüyor. İleride de gerçekten başkan olacak mı, öğrenmek isterdim :) Onun dışında öğrenmek isteyip de öğrenemediğim bir şey olmamış sanırım. Her şey vakti geldiğinde öğreniliyor. Önceden öğrenince stres olurum diye düşünüyorum. (Sevilayefsa Aktaş arkadaşımıza güzel sorusundan dolayı teşekkür ederim. Kendisine ulaşmak isterseniz buraya tıklamanız yeterli.)

Her iki arkadaşımızın da  sorularını zevkle cevapladım. Umarım sizler de zevkle okursunuz. Bir başka partide görüşmek dileğiyle​.. ☺

22 yorum:

  1. Çok güzel olmuş cevaplar özellikle kitap sorusu çok güzel bir cevap olmuş emeğine sağlık adaşımin ve herkesin emeğine yüreğine sağlık sevgilerimle 😊bende yapacağım inşallah 😊😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Ben de sizinkileri merakla bekliyorum.:)

      Sil
  2. Bu etkinlik benim gözümden kaçmış valla, çok güzelmiş. Bir daha ki sefere ben de katılayım bari :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel bir etkinlikti.Annesinin prensesi sağolsun.Bir dahakine mutlaja katılın derim.:)

      Sil
  3. İlk katılanlardanım sağ olsun.

    YanıtlaSil
  4. Merakla bekliyodum duydum cevabini :) sorularini cok begendim.ben ya gözm düştü azcık çalaydım keske 😁 tesekkr ederim katildigin icin 💕💕 minik kuzunu öpmeyi unutmaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim böyle bir etkinlik düzenlediğin için.Kuzumu da öperim teyzesi.😘

      Sil
  5. Bazı kitaplar gerçekten sizi alıp başka bir dünyaya götürüyor. Hayalleriniz için yeniden mücadele etme gücü bulabiliyorsunuz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka bir ağızdan duymak istersiniz duymak istediklerinizi.Bu başka ağız bazen bir kitap olur güç verir size.:)

      Sil
  6. çok güzel bir etkinlikti en kısa sürede bende sorularınızı cevaplayacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, gerçekten güzel bir etkinlikti.Cevaplarınızı en kısa zamanda bekliyorum.:)

      Sil
  7. hah haaa patron o diyorsun. işallah olur ilerde bişilerin başkanı :) hayat değiştiren kitaplar bak bende var bikaç tane. erich fromm/sahip olmak ya da olmak, rollo may/yaratma cesareti, hermann hesse/sidarta.
    :) yazmama neden olanlar diyebilirim yanee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evimizin patronu, başkanı, her şeyi o. Siddhartta'yı okumuştum öğrencilik dönemimde.Çok beğenmiştim onu. Diğerlerine de bir göz atarım.:)

      Sil
  8. Merhaba iade-i ziyarete geldim. Takibe aldım bana da aboneliğe beklerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz.Sizi ziyarete geldiğimde takip etmek istemiştim.Ancak abone ol butonunu bulamadım.En kısa zamanda bir daha deneyeceğim.:)

      Sil
  9. Biz də zöva alaraq oxuduq :) Kitabalar insana təsir edəcək böyük qüvvədirlər. Ona görə son zamanların heç bir şey aşılamayan, sadəcə söz oyunlarından ibarət, oxucunu əyləndirməyə yönəlmiş ədəbiyyatını çox sevə bilmirəm. Yazıçı yazarkən mütləq bu əsəri ilə oxucuya qazandıracağı dəyərləri nəzərə almalıdır. Rəbbim övladınızı sizə bağışlasın. Başqan, prezident nə olursa olsun həmişə sağlıqlı və xoşbəxt olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  10. YA BEN YENİ GİREBİLDİM BURALARA CANIMCIM.UMARIM KIRILMAMIŞSINDIR.SENİ SEVİYORUM:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğun olduğunu biliyordum o yüzden kırılmamı gerektirecek bir durum yok.Geç olsun güç olmasın.Sevgiler:)

      Sil
  11. Nasıl da kaçırmışım çok şeyi. Az ve öz. Sorular ve cevaplar da çok hoşuma gitti. Annesinin Prensesi Özlem kızım zeki bir evlat ve girişimci üstelik. Hepinizi kutluyorum. Sevgiler canım :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annesinin prensesi gerçekten çok aktif.:)Bir başka partide sizi de aramızda görmek isteriz.Sevgiler:)

      Sil