24 Ekim 2021 Pazar

KADİFE

 Gözleri masmavi bulutlardan daha yüce... Bakışları mağrur bir kadının bakışı. Herşeye rağmen yumuşacık bedeniyle sarıp sarmalar seni bizim mahallenin kedisi Kadife.

Köşedeki bakkalın müdavimi, müşterilerin göz bebeği. Kapıdan her girene kendi dilinden bir "hoşgeldiniz" deyip gidene türlü miyavlamalarla güle güle der bizim kız. Sonra kendi köşesine çekilir, yapayalnız.

Mikrofonu uzatırsanız kendisine, ayaküstü dinlersiniz hayat hikayesini de. Vakitlerin birinde gözlerini açıvermiş hayata altız doğuran annesinin eteklerinde. Ana kucağı pek tatlıymış. Ayrılmak bilmezmiş Kadife. Ama ne olduysa olmuş bir sabah uyandığında annesi yokmuş. Günlerce yas tutmuş, ağlamaktan sesi kısılmış, gözünden yaş akmaz olmuş. Diğer kardeşleri de birer birer ortadan kaybolunca bir başına kalmış bizim kız. O gün bugündür hüzünlü bakar Kadife.

Bazen müzik sesini duyar duymaz çılgın hareketlerle dansa başlar. Bazense kendi kuyruğunu yakalamaya çalışır. Kimi zaman hayallere dalar çiçekli sepetin içinde. Kimi zamansa iki damla gözyaşı bırakır hayal penceresine. Anlayacağınız alem kızdır bizim Kadife.

Bu akşam takıldı yine peşime. Ben giderim o gider. Peşimden tık tık eder misali yürüdü benimle. Daha fazla dayanamayıp arkamı döndüm ve sordum: Söyle Kadife bu gidiş nereye?

32 yorum:

  1. :) Yazının sonu beni gülümsetti. Ne güzel yazmışsınız. Ben kedilerin doğurup biraz büyüttükten sonra yavrularını bırakmasına bir türlü mana veremiyorum, içimdeki bir yer böyle ucu analığa hafif değen tam orası acıyor şu düşünce ile. Gerçi biliyorum kedi doğası ile bizimki bir mi neticede? Ama yine de işte ince bir sızı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annelere yakıştıramıyoruz yavrusunu terk etmeyi. O yüzden içimizi acıtıyor ister istemez. Beni de etkiler bu durum.

      Sil
  2. Kendi yolunu çizmeye başlayan Kadife çok minnoş bir ömür sürer umarım.Güzel bir yazıydı.

    YanıtlaSil
  3. Kartpostallık bir poz vermiş kadife, maşallah çok tatlı :) Hikayesi de çok bilindik. Sokaklarda tanıştığımız sonra da kayıplara karışan o kadar çok kedi var ki. Düşününce üzülmeden duramıyor insan.

    YanıtlaSil
  4. ah ah çok tatlı anlatmışsın, kadifeyi de mıncıklamak lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Tam mıncıklanmalık:)

      Sil
  5. Çok etkileyici bir anlatım, teşekkürler Ebemkuşağı.:)

    YanıtlaSil
  6. görmeden sevdim kadifeyi ^^ tekircan adını koyduğumuz bir dostum vardı benim de :) okula giderken peşimden yol kenarına kadar gelir ama karşıya geçmeyip eve geçerdi, özlemişim onu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedilerin ayrı bir sadakati var. Tekircan'a selam olsun...

      Sil
  7. Kedileri çok seviyorum ve eve de bir tane almak istiyorum aslında fakat çalıştığım için bakamamaktan korkuyorum.Kadifenin hikâyesi de biraz hüzünlendirdi beni..Kaleminize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tıpkı çocuklar gibi ilgi bekliyorlar. Çalışınca zor olabilir belki ama imkansız değil tabii.Teşekkür ederim.

      Sil
  8. Sonu tekerleme kıvamında güzel bir deneme olmuş. :)

    YanıtlaSil
  9. Ah Kadife yanımda olsan da sevsem seni biraz mıncıklasam :) Çok güzel bir deneme olmuş. Okurken keyif verdi. Tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim Kadife bunu çok isterdi.:)Çok teşekkür ederim.

      Sil
  10. Çok hoş ve samimi bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  11. Çok keyifli bir yazıydı. Poadcastte bloğunuzun adıyla seslendirmeme izin verirseniz okumayı isterim. :) elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Tabii ki izin veririm. Mutlu olurum.:)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim. Yayını yaptım. linki buraya ekliyorum. Sevgiler, :)

      https://open.spotify.com/episode/2lOZzk3bFGlyRnOOhYUwZ0?si=dd2851009cff4d4e

      Sil
    3. Momentos çok beğendim paylaşımını. Bu harika yazı, duygulu sesinle ete kemiğe bürünmüş gibi geldi. Çok güzel bir etkinlik olmuş. Ebemkuşağının da senin de emeklerinize sağlık 👏👏🧿😊👍🤚

      Sil
    4. Çok teşekkür ederim. Momentos'un sesinde hayat bulması ayrı güzel.:)

      Sil
    5. Sevgili Yıldız, teşekkür ederim. Çok keyifle okudum Ebemkuşağı izin verdiği için de teşekkür ederim. Fırsat buldukça tüm bloggerlardan bu tür paylaşımlar yapmak istiyorum. <3 :)

      Sil
  12. Mahallemizde her renk ve cinsten kediyle iç içe yaşıyoruz. Hepsinin kendine has bir havası var.

    YanıtlaSil
  13. Kadife senine gelmeli :) Seni seçmiş...Güzel bir yazı🌸 kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Ne kadar da masum bakışlı. Yazı da yazdırır, beste de yaptırır maşallah. Kadife'nin hakkını vermişsin Ebemkuşağı. Çok beğendim bu paylaşımı. Yüreğine sağlık 🧿👏👏😊👍🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için:)

      Sil
  15. Kadife çok tatlı, alsam kucağıma uyusa orada:)
    Yazı harikaydı kalemine sağlık

    YanıtlaSil