23 Ocak 2020 Perşembe

BİLİYOR MUSUN BABA?

 Biliyor musun, Baba? Neyi dediğini duyar gibiyim. Bugün karne aldım. Sen yoktun yanımda. Sen yokken ben daha çabuk büyüdüm. Karne fotoğraflarında bir yanım hep eksik kaldı. Hediyen geldi ama sen yoktun..

Biliyor musun, Baba? İlk defa sensiz kutladım doğum günümü. Pastanın mumunu üflerken dilek diledim sen gel diye. Ama gelmedin hala. Kuyruklu yıldızı gördüğümde de dilek diledim yine gelmedin. Gökyüzünde gördüğüm uçaklarla selam gönderdim sana. Aldın mı selamımı?

Biliyor musun, Baba? Bir sürü oyuncağım var ama ben seninle oynamak istiyorum. Sen olmadığın için sevmiyorum oyuncaklarımı. Hiçbiri senin yerini tutmuyor çünkü.

Biliyor musun, Baba? Sen kahvaltılarda patatesli yumurta yapardın. Annem bir türlü beceremiyor. Keşke tarifini verseydin gitmeden önce. Sen yokken ne patatesin tadı var ne de yumurtanın.

Biliyor musun, Baba? Birlikte mısır patlatıp çizgi film izlerdik. Sonra da "Oooh, keyfe bak!" der gülüşürdük. Seninle keyif yapmayı özledim.

Biliyor musun, Baba? Geceleri sen hikaye anlatmayınca uyumazdım. Türlü türlü hikayeler uydururdun. Ama genelde sen uyuyakalırdın benden önce. Seni uyuturdum yani. Oysa şimdi Annem benden önce uyumuyor. Kimseyi uyutamıyorum artık.

Biliyor musun, Baba? Aramızda kalsın ama seni çok özlüyorum. Annem üzülmesin diye söylemiyorum sadece. Sen de beni özlüyor musun? Geceleri yıldızları seyredip gündüzleri bulutlardan şekiller yapıyor musun? Yoksa geçen gün uçakla selam gönderen sen miydin bana? Kuyruklu yıldızla haber gönderdim sana. Seni ne kadar çok sevdiğimi fısıldadı mı kulağına?

28 yorum:

  1. ama uyuyacaktım ben az sonra düğümlendim kaldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uykunuza engel olmak istemezdim...

      Sil
    2. uykunun önemi yok yanlış anladın ki ben de bu tür düşüncelerle büyüdüm büyüyorum insan kaç yaşında olsa yine çocuk bir yanı gece okuyunca da ne diyeceğimi bilemedim sadece

      Sil
    3. Ay kıyamam ya... Uykunuzu bölmeyi istemezdim derken üzücü bir olayla karşınıza çıkmak istemezdim anlamında yazmıştım.

      Sil
  2. Dokunaklı yazmışsınız. Aklıma ilk olarak şehit çocukları geldi. Allah sabırlar versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En çok çocuklar için sabır diliyorum bende...

      Sil
  3. Hayattaki en büyük eksiklik bu olabilir. Boğazım düğümlendi okurken..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele kız çocukları için daha da ayrı bir eksiklik gibime geliyor...

      Sil
  4. Ayyy yorum yapamayacagim

    YanıtlaSil
  5. Kızlar babalarını çok ayrı sever, hele özlediyse...

    YanıtlaSil
  6. of gözlerimden yaş aktı. böyle oluyordur herhalde, böyle büyüyen çocuklar, de mi yaaa. bi de şeyi izlesenee, jojo rabbit, çocuk gözüyle savaş. evce de izlenir yanii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle... Filmi de izleriz en kısa zamanda.

      Sil
  7. Hançer saplasaydınız bu kadar acıtmazdı

    YanıtlaSil
  8. acı dolu satırlar, her kelim yüreğime dokundu..

    YanıtlaSil
  9. Eksilince hep bir şeyler yarım kalıyor, özleminizi okurken daha iki gün önce izlediğim otistik bir çocuğun yaşadıklarının anlatildigi bir film canlandı zihnimde. The brillant young mind. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filme bakayım bir ara. Teşekkürler tavsiye için...

      Sil
  10. ayy nasıl yazdınız bunu, gerçekten bravo, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözlemlediklerimden yola çıkarak yazmıştım. Teşekkür ederim...

      Sil
  11. en çok çocuklar acıyor, en çok...

    YanıtlaSil
  12. Ben de Eskişehir'de üniversite okurken babamı kaybettim.Apar topar Ankara'ya dönmüştüm.Zorlu bir travmaydı benim için 23 yaşında olsam da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah rahmet eylesin babanıza. Kız çocukları için babalarının yeri çok ayrı...Kaybedince yaşın ömemi kalmıyor.

      Sil
  13. duygu yüklü yazıların delisiyim :) kalemine sağlık çok beğendim

    YanıtlaSil
  14. hayat böyle bir şey işte bir varsın bir yoksun sevdiklerimizin kıymetiniz bilmemiz dileği ile ama lütfen yaşarken başınız sağolsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaybetmeden değer bilmek en güzeli. Çok haklısınız...

      Sil