18 Nisan 2021 Pazar

KELİME OYUNU - 20

 GEZGİN - KUTSAL - VAMPİR - MEVSİM - ŞİFA

Bizim ünlü gezgin Evliya Çelebi yine düşmüş yollara. Az gitmiş, uz gitmiş, dere tepe düz gitmiş. Derin vadiler aşıp serin sular içmiş. Kaç mevsim yollarda geçmiş bilememiş. Sarp kayalara tırmanırken yolunu şaşırmış düşmüş bir kasabaya. Hiç bir tabela görmeyince ben neredeyim diye endişe etse de çıkar elbet karşıma biri sorar öğrenirim diye avutmuş kendini.

Kasabanın her yerini karış karış gezmesine rağmen bir çıkış yolu bulamamış. Burasının ürkütücü bir sessizliği varmış. Ara sıra duyulan çan sesinden başka ses yokmuş. O da en umulmaz zamanlarda çalıyormuş. Kasabanın çıkışına doğru yol alırken dış görünüşü diğer evlere benzemeyen bir ev çıkmış karşısına..

Bizim meraklı Çelebi hiç vakit kaybetmeden eve girmek istemiş. Acaba burada biri yaşıyor mu diye düşünürken bir yandan da kapıyı aralamış. Kafasını uzatıp içeride kimsenin olmadığını görünce yavaşça içeri süzülüvermiş.

Çelebi pek meraklıymış. Burada da rahat durmamış. Giriş katta ana kapının sağ tarafında başka bir kapı varmış. Orayı merak etmiş. Burası evin kütüphanesiymiş. Kapıyı çalıp beklemiş. Ses gelmeyince içeri girmiş ve girmesiyle "Vay canına, burası kitap doluymuş" demesi bir olmuş.

Kitaplara şöyle bir göz atarken "Vampirin Çığlığı" isimli bir kitap gözüne çarpmış. Sayfaları karıştırırken kutsal emanetlerin saklı olduğu bir evden bahsettiğini fark etmiş. Bir şeyi daha fark etmiş okurken. O da kitapta bahsedilen yer şu anda içinde bulunduğu eve çok benziyormuş. Tam o sırada bir çığlık duyan Evliya Çelebi eyvah bu vampirin çığlığı diye bağırmaya başlamış. Onun sesine gelen iki kişi bizim Çelebi'yi sakinleştirmek için şerbet ikram etmiş. O da şifa niyetine içmiş. Şerbeti içer içmez kendinden geçmiş. Gözlerini açtığında sihirli bir halının üzerinde dünyayı dolaşırken bulmuş kendini gezginlerin piri Evliya Çelebi...

15 yorum:

  1. Yazık bizim Evliya Çelebiye yazık.
    :))
    Keyifle okudum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meraktan geliyor başına gelenler.:)
      Keyif vermesine sevindim.

      Sil
  2. Çok hoş bir öykü olmuş. Ne olacak diye merak ederken sonunda gülümsedim. Merak başa neler açıyor. Gizemli atmosferi de iyi yansıtmışsınız. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Gülümsetebildiysem ne mutlu. Fazla merak başa olmaz işler açabiliyor.:)

      Sil
  3. ooooo var mı bu şerbetin tarifi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen veriyorum. Bir adet kabuk tarçın,karanfil, mevsim meyveleri,biraz sevgi,bir tutam ilgi,bir yemek kaşığı merak, üç yemek kaşığı tatlı dil bal niyetine.Suyunu ekleyip kaynat. Afiyetle iç.:)

      Sil
  4. Çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim.:)

    YanıtlaSil
  5. Eyvah Evliya Çelebi'nin başina gelene bak 😃

    YanıtlaSil
  6. Kurgularınız çok güzel, tebrikler.:)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel okurken gülümseten bir hikaye olmuş . Severek okudum hemde keyifle .
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna çok sevindim.
      Teşekkür ederim.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim.Gülümsetebildiğime sevindim...

      Sil