17 Haziran 2017 Cumartesi

BU ADAM BENİM BABAM

 Hani güz mevsiminin baharı da beraberinde getireceği ümidini taşıdığımız zaman dilimlerinde öyle insanlar vardır ki; kendi kışı yaşarken gönlü bahar sevinci içindedir. Saçlarına düşen beyazlar bahar çiçeklerine dönüşür.

Yaş yetmiş, iş bitmiş mülahazası içindeyken bir ayağı çukurda değil iki ayağı da zeminin üstünde sertçe duran bir yiğittir, yılların eskitemediği, yıllanmış şarap tabiriyle yıllar geçtikçe değerine değer katan Babam..

Siyah-beyaz fotoğraf karelerinde Türk sinemasından kaçmış gibi duran, yumurta topuk ayakkabılar, omuzdan düşmeye çalışan ceketiyle altmış beşli kuşakların delikanlı portresi.. Acı kavramının hayatından çıkmadığı zamanlarda sigarasının dumanına karışmış duygularının sisli pencereleri arkasında meydan okuyan korkusuz bakışlar..

Dişe diş, göze göz cesur bir yürek.. Hayat kavgası, ekmek kavgası gibi kavgalarla geçen gençlik soluklamaları. Hapishane koridorları, soğuk duvarlar ve umutlar arasında geçen devrin Kemal'i Babam..

Bir sigara izmaritine sığdırılmış koskocaman bir hayat.. Ne zaman gözleri hafif kısılıp ötelere takılı kalsa, sigarasının dumanı dört bir yanı kuşatsa, bilirim ki kafasında ve gönlünde sessiz fırtınalar kopmakta.. Tebessüm etse de yüreği kan ağlamakta. Ağlarken gülen, gülerken ağlayandır. Bir devrin gün batımıdır benim Babam..

◅┈┈┈┈┈┈◊┈┈┈┈┈┈▻

Yarın Babalar Günü, tüm babaların Babalar Günü kutlu olsun. Gönlümün kahramanı Babam'ı ne kadar çok özlediğimi bir kez daha hissettim...

32 yorum:

  1. Babalar ve kızları arasında nasıl bir bağdır bu? Onu çocuklaştıran bizi olgunlaştıran... Özlem hep taze kalır mı, kalıyor işte. Makamları nur olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet değişik bir bağ kurulu babayla kız arasında. O bağın benzeri başka yerde yok sanırım.Aradan yıllarda geçse özlemleri bitmiyor.Nur içinde yatsınlar.

      Sil
  2. Ne kadar güzel anlatmissin 💕 Allah hayrli uzun ömürler versin de tek derdimiz özlem olsun degilmi ?😄 Birde resimleri hangi uygulamada düzeltiorsun pano gibi duruyorda taktik almam lazim galiba 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Var olduklarını bilelim de uzakta da olsa özleyelim diyor insan. Gölgesi yeter derler ya gerçekten de öyle. Resimlere gelince genelde "picsart" ya da "prisma" uygulamasını kullanıyorum :)

      Sil
    2. Mobil uygulamasi varmi acaba :) tesekkr ederim.ben bir göz atayim. Sevgiler canm 💕

      Sil
    3. Evet telefonuna o programları indirirsen rahatlıkla kullanabilirsin. Sevgiler:)

      Sil
  3. zihnimde sadri alışık canlandı okurken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadri Alışık'ı da çok severdik:)

      Sil
    2. Evet benim de öyle..
      Rabbim babaların gölgesinden mahrum etmesin bir yerlerde olduklarını bilmek bile insana güç verir.

      Sil
    3. Aynen öyle...İlk kahramanlarımız onlar.:)

      Sil
  4. Ne güzel anlatmışsınız. Okurken "Eski Toprak" dediğimiz insanlar canlandı gözümde.Anılarda yaşayacaklar, unutulmayacaklar.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski toprak gerçekten. Unutmak imkansız.İyi ki anılar var.:) Sevgiler...

      Sil
  5. Çok kıymetli onlar... Uzakta olsa varlığı yeter... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Kelimelerinizle inşa ettiğiniz bu güzel cümleler beni farklı diyarlara götürdü. Şahsına münhasır bu tarzınız gerçekten çok hoş. Yüreğinize sağlık. Saygı ve sevgilerimle. Vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söz konusu baba olunca insan ister istemez bir yolculuk yapıyor kendi içinde.Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Saygı ve selamlar bizden size olsun.

      Sil
  7. güzel yazı olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. ne güzel bir yazı olmuş öyle yüreğine sağlık bende babamı çok severdim gerçi seviyorum ama helan insan yaptıklarını düşününce içim acıyor bazen ..Hayat ne yaparsın ..Baba özlemi hiç bitmeyen bir duygudur ..Mekanları cennet olsun ..O GÜZEL YÜREĞİNE SAĞLIK ..Sevgiler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bazı babaların yaptığı hatalar insanın içini acıtsa da sevmekten vazgeçmiyor insan.Nur içinde yatsınlar. Sevgiler:)

      Sil
  9. Ne güzel babalarıyla güzel anılar yaşayabilen insanlara. Siz de onlardan birisiniz belli ki. Ben de öyleyim. Ne mutlu ki onları özlerken bir taraftan da sarılabileceğimiz güzel anılarımız var.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ne mutlu bizlere ki heybemizde güzel anılar biriktirebilmişiz. İnsan özlüyor ve özledikçe de anılara sarılıyor. Sevgiler:)

      Sil
  10. Çok güzel bir yazı olmuş ....

    YanıtlaSil
  11. elinize sağlık, şiir gibi yazmışsınız gerçekten, babanızın babalar günü kutlu olsun, bir babaya en güzel hediye herhalde bu yazınız, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Keşke babam da okuyabilseydi ama eminim hissediyordur.

      Sil
  12. Merhaba:) Ziyaretiniz için teşekkür ederim. En kısa zamanda iade-i ziyaretinize geleceğim.:)

    YanıtlaSil
  13. sağ hoş olsunlar,bazen özlemek bile güzel oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yerlerde var olduklarını bilmek bile yetiyor. O vakit özlemek de güzelleşiyor.

      Sil
  14. Hep didişirdik babamla.Ben,şehir dışında üniversite okurken vefat etmişti.Hepimizin hikayeleri farklı farklı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her insan ayrı bir hikaye gerçekten. Babanız da nur içinde yatsın.

      Sil
  15. Tanıma şansım olmadı maalesef :( Ama tanışıp konuşmayı çok isterdim. Allah gani gani rahmet eylesin, mekânı Cennet olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanısaydın eminim çok severdin. Mekanı cennet olsun.

      Sil