11 Haziran 2018 Pazartesi

YERLİ HEIDI NESRİN OKULA BAŞLIYOR

 Nesrin, erkenden uyandı. Bugün okula başlayacaktı. Çok heyecanlıydı. Günler öncesinden başlanmıştı okul hazırlığına. Yeni ayakkabılar, önlük, yakalık, beyaz çoraplar, okul çantası, defter, silgi vb. kırtasiye malzemeleri.. Her şey hazırdı.

Peki Nesrin hazır mıydı okula? Bu soruyu kendine de sormuştu. Babası ile annesi okulda yeni bilgiler öğreneceğini, yeni arkadaşlar edineceğini söylemişti. Hatta yeni oyunlar öğrenip Kuzucuk'a da öğretebileceğini eklemişlerdi konuşmalarına. O yüzden çok heyecanlıydı Nesrin..

Kahvaltısını güzelce yapıp okulun yolunu tuttu anne ve babasıyla birlikte. Sanki onun heyecanı ailenin diğer fertlerine de geçmişti. Eee ne de olsa  kızları büyümüş, okula başlıyordu.

Okula vardıklarında tören başladı. Törenden sonra herkes sınıfına geçti. Okula yeni başlayanlar için öğretmenle ve sınıftaki arkadaşlarla tanışma faslı başladı.

Nesrin, öğretmenini çok sevdi. Kızıl, kıvırcık saçlı, orta boylarda, hareketli, esprili, güler yüzlü, sevgi dolu bir öğretmendi. Ses tonu  adeta insanı rahatlatıyordu. Çocuklar biraz sıkılınca hemen eğlenceli bir etkinlik buluyor ve çocukların üzerindeki o sıkıldım havası dağılıveriyordu. Oyunla eğitim bir arada olunca ders daha zevkli hale geliyordu. Nesrin hem eğleniyor hem de eğlenirken yeni bilgiler öğreniyordu. Bu konuda çok şanslıydı. Bir yandan da Kuzucuk'u düşünüyordu. Acaba o da onun kadar eğleniyor muydu? Akşam eve döndüğünde bugün öğrendiği yeni oyunları Kuzucuk'a da öğreteceğini düşünüp mutlu oluyordu Nesrin. Böyle düşününce yüzüne kocaman bir tebessüm yayılıyordu.

O gün, sınıftaki herkesle tanışıp kaynaştı Nesrin. Ama en çok sıra arkadaşı Neşe'yi sevdi. Neşe adı gibi neşeli bir kızdı. Yüzünden tebessüm eksik olmuyordu.  Teneffüste birlikte oyunlar oynadılar. Okulun içini keşfe çıktılar. Ne de olsa bu onların okuldaki ilk günleriydi. Daha keşfedecek çok şeyleri olacaktı.

Ne diyelim iyi keşifler... :)

15 yorum:

  1. Güzel anlatmışsın, kalemine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çocukluğumu anımsattı, ne güzel.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzel dönem,çocukluk. Bunu hatırlatabildiysem ne mutlu bana:)

      Sil
  3. Keyifle okudum, Nesrin'e okul hayatında başarılar :)

    YanıtlaSil
  4. Harika bir çocuk hikayesi olmuş 😊

    YanıtlaSil
  5. Aaaa Nesrin okula başlamış,bakalım bir sonraki yazıda nasıl çıkacak karşımıza :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, artık okul çağına geldi. Sonrasında ne olur,birşey olur mu bilinmez.:)

      Sil
  6. Okula ilk gittiğim günü hatırladım.Öyle heyecanlı ve mutluydum ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım aynı heyecanı ben de yaşamıştım.:)

      Sil
  7. hımmmmm bu tatliş heidi nesrin yaz okuluna başlıyo belliiiiii hihihiiii başarılar onaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikayeye göre başlıyor ama gerçekte henüz başlamıyor. Sadece gitmeyi hayal ediyor bizim kız. Yine de teşekkür ederiz.:)

      Sil