17 Şubat 2017 Cuma

YAŞAMA SEVİNCİ


Sahip olduklarımızın farkına varırsak işte o zaman gerçekten mutlu olabiliriz. Her sabah uyandığımızda güneş üzerimize  doğdu diye gülümseyebiliyor muyuz, hayata? Ya da pencereyi açıp şöyle bir gökyüzünü seyrettiğimizde, bizi bekleyen maviliğe selam verebiliyor muyuz? Her şeye selam veren küçük kızım gibi.. Kar yağarken gökyüzüne başını kaldırıp "merhaba" diyen kızımın bakışlarında yakalamıştım bunun ne kadar önemli olduğu gerçeğini. Belki de mutlu olmamızın sırrı her şeye selam vermekten geçiyordur. Doğan güneşe, uçan kuşa, rüzgarda eğilen ağaçlara, yerdeki topal karıncaya, sana en masum haliyle gülümseyen çocuğa birer selam verelim. Ne kaybederiz? Belki bir yerlerde kaybettiğimiz yaşama sevincimizi tekrar bulabiliriz bu sayede.. Hayat, bir tuval ve bizler de birer ressamız. Hangi renge boyarsak resmimizi, onu yaşarız. Güneşin önüne bulut çizip ışığınızı kapatmayın. Daha da önemlisi sevgiyle kalın..

4 yorum:

  1. Oy masallah kızına 😃 Allah ayırmasın.Ve yasama sevincini kaybettirmesin insallahh

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.Herkesin hayatı boyunca yaşama sevincini artıracak şeylerle karşılaşmasını ümit ediyorum.😃

    YanıtlaSil
  3. Merhaba. Üstün Dökmen'in selam ver şiirini hatırlattı bana yazdıklarınız. Çocuklarımızdan öğrenecek çok şeyimiz var;) İade-i ziyarete geldim. Blogunuzu takibe aldım. Diğer sosyal medya hesaplarınız varsa onları da takibe alacağım. Bana da her zaman beklerim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. İade-i ziyaretinde çok sevindim.Üstün Dökmen'in o şiirini çok severim.Sizi takibe almak istedim ama hata verdi.En kısa zamanda tekrar deneyeceğim.Sevgiler..

    YanıtlaSil