11 Şubat 2018 Pazar

SENEDE BİR GÜN

 Anne! Ne güzel kelime değil mi insanın yüreğine nakşeden? Başlara taç, gönüllere şifadır Anne. Her derde devadır bu koca yürek. Onun sevgisi bir güne sığdırılabilir mi ki, her sene, senede bir gün Anneler Günü olsun? Her gün onların günü olmalı değil mi?

Baba! Ne güçlü kelimedir bu. "Dağ gibi Babam" deriz anlatırken, gölgesinde huzur solukladığımız, sırtımızı dayadığımız.. İlk kahramanımızdır bizim gözümüzde. Gönlümüzün paşası, evimizin direğine olan sevgi bir güne sığdırılabilir mi ki senede bir gün Babamız'a hediye alma derdiyle yanıp tutuşuyoruz?

Öğretmen! Ne içten kelimedir o. Birçok şeyi bize öğretmek için çırpınan, bize anne şefkatiyle yaklaşan böylesi güzel insanlara bir gün değil her gün değerini hissettirebilsek daha güzel olmaz mı?

Sevgili! Yüreğinin yüreğinden haberdar olduğu güzel insan. Hayatının en güzel yerine yerleştirdiğin insan için senede bir gün Sevgililer Günü kutlamak bu güzelliği gölgelemek değil midir? Önemli olan her gün o sevgiyi iliklerinde  hissetmek olmalıydı asıl konuşulması gereken..

Anneler Günü, Babalar Günü, Öğretmenler Günü, Sevgililer Günü ve daha nice günler... Biraz değişiklik yapıp her gün hissettirebilelim sevdiklerimize sevdiğimizi. Hiç ummadıkları zamanlarda hediye alıp mutlu edelim hem onları hem kendimizi. Böylesi daha güzel olmaz mıydı acaba?

31 yorum:

  1. Erkeklerin kabusu ya bu sevgililer günü. Ne alacam sıkıntısı basıyor. İhtiyacı olan bişey alsan hiç romantik değilsin, çiçek alsan her sene bir çiçek oh ne güzel denecek. offf

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında hiç beklenilmeyen bir zamanda hediye alınsa o gün için bu kadar telaşa kapılmaz insan... Herkes rahat bir nefes alır bence.

      Sil
  2. Ahhh ahhh duygularıma tercuman olan bir yazı daha :)

    YanıtlaSil
  3. Gercekten gün bize dayatılan bir kavran. Aslında sevmeninde sevgini belli etmeninde gnü olmamalı. Hı birde yilin her gnü hediye kabul edilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dayatmalar ortadan kalksa da sürpriz hediyeler alınsa hem de vakti belli olmayan zaman dilimlerinde daha güzel olurdu bence.:)

      Sil
  4. Hem de çok güzel olur:) Eline sağlık....:)

    YanıtlaSil
  5. Bu günlerde hediye alanlara bir şey demem ,tercih meselesi.Ama ben almam da aldırmam da.Yalnız bu günler geçtikten sonra hediye isterim ve hediye veririm.Zira bu günlerde normalin çok üstünde fiyata satılan hediyelikler sonrasında elde kalmasın diye uygun fiyata alınabiliyor.Neden kaçırayım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki tercih meselesi. Benim tercihim zamansız hediyeleşmekten yana.
      Çok haklısınız. Neden kaçıracaksınız ki?:)

      Sil
  6. çok güzel bir konuya değinmişsiniz, fikrinize aynen katılıyorum, önemli olan duyguları hissettirebilmek.. elinize sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adet yerini bulsun diye yapılıyor bazı şeyler maalesef. Çok teşekkür ederim, sevgiyle kalın...

      Sil
  7. Ben bu özel günlerde ne hediye isterim ne de hediye alırım. Bu günler bence sadece kapitalist düzenin getirdiği pazarlama günleri. Bir tebrik mesajı hoşuma gider, bir iki kelam hem duymak hem de söylemekten yanayım. Hediye alınacaksa ilk sevgili ile ilk tanıştığınız gün için alabilirsiniz, doğum gününde alabilirsiniz, öylesine içinizden geldiği için alabilirsiniz. Annenize kendi doğum gününüzde sizi doğurduğu hayata getirdiği için alabilirsiniz, onun doğum gününde alabilirsiniz ve de aynı şekilde babalara...
    Başkaları tarafından dayatılan günlerdense hediye alınan, bir iki sevgi sözcüğü söylenecek kişiye özel günler ve zamanlarda olmalı bu tür şeyler diye düşünüyorum :D

    Çok güzel demişsiniz siz de. Sevmek her güne özeldir, kişiye özeldir. Belli bir güne değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazar tuzağı bunlar... Ne güzel örnekler vermişsiniz. Zamanı başkaları tarafından belirlenmiş günleri kutlamak biraz dayatma gibi oluyor. Tabii bu bencesi:)

      Sil
  8. Kesinlikle öylesi çok daha güzel olurdu! Son zamanlarda bir çikolata reklamında, insanlar en bunaldıkları veya yalnız kaldıkları zamanlarda sevdiklerinin çikolata sürprizleriyle karşılaşıyorlar. Bir parça çikolata bile ne çok mutlu edebilir bir insanı. Neşeli sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük şeylerle mutlu olabiliyor aslında insan. Neşeli sevgiler:)

      Sil
  9. Hep Amerikanın oyunları bunlar):)şaka bir yana. Değerlerimizi para verip satın aldığımız şeylerle ölçmeyelim bir gune sığdırmayalım şimdi tarkan gibi başlayacagim unutmamalıığğ diye:):):) o da yavrum baba oluyormuş ..neyse

    YanıtlaSil
  10. Ah bu seni seviyorumu bir güne sığdıran bizler... Çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Güzel bir konuya değinmişsiniz. Elinize sağlık :)
    Kapitalizm maalesef her yerde...
    Bir de şuna değinmek istiyorum, daha dün 12 şehit vermişken sevgililer gününe özel her yerde kutlamalar, kalpli balonlar görmek çok üzücü ... Bir yerlerde birilerinin ocağına ateş düşüyor, analar ağlıyor. Hiç olmazsa bu yıl kutlamasalar olmaz mı ki ...

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar,

    Havlu çekilişi için adres bilgisi alabilir miyim? Mail adresim huriye.koc91@gmail.com

    YanıtlaSil
  13. Süper bir konuya değinmişsiniz emeğinize sağlıkk :) 💚

    YanıtlaSil
  14. Çok doğru bir günden fazlası olması lazım bütün bu saydığın günler. Kalemine sağlık

    YanıtlaSil
  15. Ben senenin her gününü kutlarım, özel günleri de ayrıca kutlarım ,neden kutlamak için elime geçmiş fırsatı kaçırayım ki ? Ama tabi kutlamak demek en büyük hediyeyi almak demek değildir benim için .Hediye almak için de bahaneye ihtiyacım yok, bir şeyin birisini mutlu edeceğini düşündüğüm zaman alırım sadece :)

    Aslında özel günlerde bir sorun yok. Özel günlerin pazarlama unsuru olması ,günlerxe gözümüze sokulması delirtiyor. Şimdi düşündüm de her özel günü bir ay kutlamış oluyoruz bak bu sayede :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her günü özel gün çoşkusuyla kutlamak ne güzel. Asıl sorun pazarlayanlarda.

      Sil
  16. Çok güzel bir yazı olmuş gerçekten yüreğine kalemine sağlık canım benim önemli olan sevmeyi bilmek. ❤Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sevmeyi becerebilsek bir çok sorun ortadan kalkar. Sevgiler❤

      Sil