3 Mayıs 2021 Pazartesi

KİRPİ KUKİ

 Günlerden bir gün rengarenk ağaçların olduğu, sevginin yerdeki karıncadan ağaçtaki sincaba, yeraltındaki köstebekten yerüstündeki kirpiye kadar her şeyi kuşattığı bir diyardan seslenen biri çıkmış ortaya. Bu sevgi pıtırcığının adı Kirpi Kukiymiş. 

Kirpi Kuki diğer kirpilerden biraz farklıymış. Onu farklı kılan renginin kırmızı oluşu, özel kılan ise herşeye duyduğu sevgiymiş. Bir gün ormanda gezerken üzgün bir tavşanla karşılaşmış. Tavşan bir taşın üzerine oturmuş ağlıyormuş. Yanına yaklaşıp neden ağladığını sormuş. Tavşan içini çekip ben ağlamayayım da kim ağlasın. Kulaklarımı görmüyor musun? Diğer tavşanlardan daha kısa bu yüzden benimle dalga geçiyorlar deyip ağlamasına devam etmiş. Kirpi Kuki eee peki kulakların kısa olduğu için hiçbir şey duymuyor musun? diye sorunca yoo duyuyorum cevabını vermiş.O halde niye üzülüyorsun? Her sabah ormanın en güzel sesli bülbülünün ötüşünü, rüzgarın yüzünü yalayıp seni serinleten sesini, arkadaşlarının gülüşünü duyabiliyorsan sorun yoktur arkadaşım. Varsın biraz kısa olsun. Ya hiç olmasaydı? O zaman daha mı iyi olurdu demiş. Tavşan Taki gözündeki yaşı silip gülümsemiş. Haklısın Kuki üzülmeme gerek yok. Bu benim özelliğim. Beni sevenler kısa kulağımla da beni severler zaten. Oh be rahatladım şimdi. Farkına varmama sebep olduğun için çok teşekkür ederim arkadaşım demiş. Senin rahatlamana çok sevindim. Şimdilik bana müsaade.Daha gideceğim yerler var. Kendine iyi bak Taki deyip oradan ayrılmış Kuki.

Az gitmiş, uz gitmiş. Dere tepe düz gitmiş. Serin sulardan içip sarp kayalar aşmış. Terzi Kanki'nin evine varmış. Terzi Kanki çok sevecen bir kanguruymuş. Misafirlerini güzelce ağırlar, ikramı severmiş. Ormandaki en güzel giysiler hep onun elinden çıkarmış. Ama bir özelliği varmış. Yaz-kış eldiven takarmış. Şimdiye kadar onun hünerli ellerini gören kimse olmamış. Kirpi Kuki kendisine arkadaşının doğum gününde giymek için güzel bir elbise diktirmek istiyormuş. Kanki'nin kapısını çalmış. Terzi Kanki her zamanki güler yüzüyle kapıyı açmış. Hoşgeldin Kuki içeri buyur demiş. Kuki içeri geçmiş. Kanki hemen bir kahve yapıp kurabiyeyle birlikte ikram etmiş. Kahvelerini yudumlarken bir yandan da sohbet etmişler. Sohbet faslı bitince Kuki hayalindeki elbiseyi anlatmış. Terzi Kanki ölçüsünü almaya başlamış. O sırada nasıl olduysa sol eldiveni Kuki'nin dikenine takılmış. Aksilik bu ya! Kanki çekip çıkarmaya çalıştıysa  da başarılı olamamış. Hemen Kuki yardımına koşmuş ve eldiveni birlikte çıkarmışlar. Eldiveni çıkınca Terzi Kanki'nin eli ortaya çıkmış. Önce arkasına saklamaya çalışmış. Kuki elini yakalamış. Neden elini saklamaya çalışıyorsun diye sormuş. Kanki, benim sol elimin doğuştan iki parmağı eksik. Küçükken diğer çocuklar dalga geçtiğinde çok üzülürdüm. Büyüdüm ama insanların elime tuhaf tuhaf bakması hiç hoşuma gitmiyor. Çareyi eldiven takmakta buldum demiş. Kuki, bu utanılacak, saklanılacak bir durum değil ki. Elinle yapabileceğin her şeyi yapabiliyorsun. Ormandaki en güzel giysiler bu hünerli ellerden çıkıyor. Hiç üzülme. Bazı şeylerin eksik olması var olanları değersizleştirmez. Bundan sonra o ellerle daha neler neler yapacaksın demiş. Terzi Kanki hak vermiş arkadaşına ve o günden sonra hiç eldiven takmamış.  Kuki arkadaşıyla vedalaşıp oradan ayrılmış. Yine yollara düşmüş. 

Kuş uçmaz, kervan geçmez yerlerden geçmiş. Patikalar aşındırıp uçsuz bucaksız düzlükleri geride bırakmış. Varmış Sisi'nin kapıya. Üç kez çalmış, beklemiş. Beklerken terlemiş. Teri şıp şıp akar iken bizim Sincap Sisi kapıyı güçlükle açmış. Kirpi Kukiyi karşısında görünce hem şaşırmış hem sevinmiş. Sisi kaç gündür dışarı çıkmıyormuş. Yiyeceği bittiği halde evinden adımını atmamış. Kuki nedenini öğrenmek için sormuş. Hayırdır Sisi kaç gündür ortalıkta görünmüyorsun. Bir derdin mi var? Sisi derin bir ah çekip başına gelenleri anlatmış. Geçenlerde kendimi çok halsiz hissettiğim için doktora gittim. Doktor hasta olduğumu söyledi. Bu hastalık tüylerimin rengini değiştirdi. Artık o parlak kahverengi tüylerim eski parlaklığını yitirip griye dönüştü. Aynalara düşman oldum. Birkaç kez bahçeye çıktığımda karşılaştığım kişilerin beni gösterip aralarında fısır fısır konuştuklarını fark edince çok üzüldüm. Ondan sonra dışarı hiç çıkmadım. Bir daha ne zaman çıkarım bilmiyorum. Kuki arkadaşının durumuna çok üzülmüş. Farz etti ki yaşlandın ve saçların beyazladı. Bu durumda hayata küser miydin diye sorunca Sisi küsmezdim elbet. Bu hayatın bir parçası diye düşünürdüm demiş. Kuki'nin istediği cevap da buymuş. Yine öyle düşün. Farz et ki hastasın ve saçının rengi değişti. İyileşince yine eski rengine dönecek. Dönmezse boyarız arkadaşım dert etme demiş göz kırparak. Sisi gülümseyerek haklısın Kuki. Hayatımıza kaldığımız yerden devam edelim. İyileşince parlak, kahverengi tüylerime kavuşacağım diye söylemiş. Hah işte böyle. Hadi kal sağlıcakla demiş Kuki. Ve rotasını ormanın derinliklerine çevirmiş. 

Yine az gitmiş, uz gitmiş. İğne yapraklıların önünden geçmiş. Dağ mantarlarına selam vermiş. Sepetine bir kaç böğürtlen eklemiş. Kelebek Keki'nin evine varmış. Kapının tokmağını hafifçe tıklatmış. Keki rengarenk kıyafetleriyle kapıyı açmış. Hoşgeldin Kuki hangi rüzgar attı seni buraya diyerek gülümseyip içeri buyur etmiş. Taze demlenmiş bitki çayı eşliğinde sohbet etmişler. Buraya niye geldiğimi merak ediyorsun değil mi diye sormuş Kuki. Keki, merak etmesine ediyorum ama burada olman çok güzel. O yüzden geliş nedenin önemli değil demiş. Kuki sen hep rengarenk kıyafetlerinin içinde bulunduğun ortamı renklendiren bir varlıksın. Hiç derdin olmaz mı senin diye merak edip kapına geldim demiş. Kelebek Keki kocaman gülümseyerek Kukiye demiş ki hayatın kendisi de çok renkli değil mi? Herkesin türlü türlü derdi var. Önemli olan dertlerin üstesinden gelebilmek. Gülümsemeyi başarınca dünyanın en mutlu varlığı oluyorum ben. Tabii bir de gülümsetebilince diye de eklemiş. Kuki çayını bitirince bugünkü dersimi aldım bana müsaade diyerek evinin yolunu tutmuş.



13 yorum:

  1. Sevimli bir öyküydü. Kirpinin verdiği öğütler çok güzel. :)

    YanıtlaSil
  2. oooo keki ile kuki çok tatlişler, andersen masalları gibi oldu buuu :)

    YanıtlaSil
  3. Ah nasıl güzel bir masal olmuş :)) Yaşama nasıl bakarsan öyle görürsün.. Elinize sağlık.. bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyleyse hep güzel bakalım:)Çok teşekkür ederim...

      Sil
  4. Yaşadıklarımız da hayatın bir parçası.Biraz esnek olabilmek,bizi rahatlatacaktır.Teşekkürler bu akıcı masal için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz esnek olmak gerekiyor gerçekten. Çok teşekkür ederim.:)

      Sil
  5. Ne güzel hikayeler, emeğinize sağlık.:)

    YanıtlaSil
  6. Sonu ne kadar güzel bitmiş.Şuan bana o kadar iyi geldi ki teşekkür ederim.Eeee bende bir çay alırım artık 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana iyi gelmesine çok sevindim. Çay gönderiyorum hemen:)

      Sil
  7. Al işte sana kişisel gelişim işte :) Çocuklar muhakkak okumalı bu hikayeyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Okutalım o halde tüm çocuklara...

      Sil