16 Ağustos 2023 Çarşamba

VİŞNELİ TURTA

 Bu sabah her sabah olduğu gibi sıradan bir sabahtı. Günün ilk ışıklarıyla uyanmış şu badem gözlerim etrafı kolaçan edip mutfağın yolunu tuttu. Parmak uçlarında yürürken gıcırdayan tahta döşemelerin sesinden ev ahalisi uyanacak diye kalp atışlarım hızlandı. Az daha hızlanırsa yan komşunun oturma odasından duyulacak hale gelebilirdi..

Mutfağa usulca süzülen ayaklarım kendini buzdolabının önünde buldu. Damarları cirit atan elim, kapısını sevgiyle okşadı. Hokus pokus eşliğinde yavaşça aralanan kapının içinden sızan ışık gözlerimi kamaştırdı. Ama alışmam uzun sürmedi.

İkinci katta bana göz kırpan vişneli turtayla göz göze geldik. Tam bir hamle yapacaktım ki düğmenin çat diye basılma sesi karanlığın sessizliğini bozdu. Etraf birdenbire aydınlanınca gözlerim kamaştı. Kapının kenarında ellerini yana kavuşturmuş hazırolda bekleyen gardiyansa annemden başkası değildi. 

Şimdi bu saatte buzdolabının önünde ne işim olduğunu sormadan açıklamam gerekiyordu ki kelimeler ağzımdan dışarı çıkamadan mideme kaçtı. Derinlerden gelen bir gurultu sessizliği bozdu. Annem kapıyı aralayıp ikinci kattaki vişneli turtaları görünce önce bakıştı. Sonra bir hamleyle tabağı aldı. Hedefe ulaşmak onun için çok kolaydı. Sonra masaya çağırdı beni. Açıklama yapma sırası onda gibiydi ama pek umursamadı. Gel bana eşlik et ki midelerimiz bayram ediversin deyiverdi. Bense şaşkın bakışlarımı onun üzerinde gezdirip yanındaki tabureye çöküverdim. Vişneli turtalar midenin yolunu tutarken midenin bayram etme törenine hep birlikte şahitlik ettik.

Yerken turtanın birazı burnuma değince annem kahkahayı patlatıverdi. Burnunda acıkmış herhalde deyip işaret parmağıyla bip yaptı. Bu halimizi gören turta da çok mutlu oldu. Artık gülme sırası vişneli turtadaydı...

19 yorum:

  1. Ah ne kadar iç ısıtan, gülümseten ve acıktıran bir yazı.. :))) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. çok tatlıııı hikayeeee turta gibi olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Hikaye çok güzel ve gülümseten bir hikaye olmuş :)
    Canım turta çekti valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Turta yerken aklınıza gelir yazım.:)

      Sil
  4. Nasıl güzel bir anlatım, okuyan hemen herkesin eminim iştahı kabaracaktır. Şimdi benim de turta yapasım geldi ;) Hem ellerinize, hem de kaleminize sağlık. Turta tadında, tatlı mı tatlı, keyifli bir hafta sonu dilerim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Size de iyi haftalar diliyorum.:)

      Sil
  5. Çocuk kalkmasa, anne kalkacakmış yemeye :)

    YanıtlaSil
  6. A very rich dresserts that seems delicious. Fortunate sweet and good plate.

    YanıtlaSil
  7. Hem turta çok güzel gözüküyor, hem de öykünüz çok iyiydi:) Kendi adıma sabahın erken saatinde hiç tatlı vs. yiyemem ama ikindi vakti çayın yanında çok iyi gider diye düşündüm:)) Afiyet olsun, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkindi çayı için güzel bir seçenek:) Teşekkür ederim...

      Sil
  8. Anlatımınız çok sade olmuş. Sıcak, samimi...

    YanıtlaSil
  9. Yaa çok güzel, sabah sabah o kadar hoşuma gitti ki... :)

    YanıtlaSil
  10. Vişne çok severim turta olsa da yesek 😊

    YanıtlaSil