20 Şubat 2020 Perşembe

NE DEMELİ?

 Bazen öylece yağmalı usul usul.. Huzur soluklayabilmek için. Hafiften üşümeli insan. Yorgan örtmeden beklemeli. Belki biraz titrerken sıcaklığın ne demek olduğunu hissetmeli.

Kayıp giderken ellerimizden zaman; akrep ve yelkovanın kıymetini bilmeli. Gökyüzü hala maviyken doyasıya bakmalı ki bir daha göremeyince farkına varabilmeli.

Kar taneleri yağarken yeryüzüne usulca dokunabilmeli birer birer insanların yüreğine. Soğuğa ateş, sıcağa su olabilmeli. Bazense ağacın gölgesinden vazgeçebilmeli. Yalnızca sevmeli. Sevince bütün kapıların açılacağını bilmeli insan. En katı kalpleri bile yumuşatabileceğini hissetmeli. Ve asla vazgeçmemeli.

Üşüyen bir çocuğun ellerini avuçlarının arasına alıp ısıtabilmeli insan. Küçük bir köpeğe su uzatabilmeli. Omuzlara değil yüreklere dokunabilmeli. Her dokunulan yürekten huzur soluklayabilmeli. En ufak bir sıkıntıda alıp başını gitmek yerine bulunduğu yerde mücadele etmeli. Ve asla pes etmemeli.

Büyüdükçe kirlenen bir dünyada su her şeyi temizler misali arınabilmeli insan. Olabilecek güzel şeyleri düşünüp yoluna taşlar koymak yerine yoldaki taşları temizlemeli. Sonra o yollarda gidebileceği kadar gitmeli ardında bıraktıklarına hayıflanmadan...




16 yorum:

  1. yüreğine kalemine sağlık canım benim 👏👏 Ne güzel yazmışsın... içten inşallah ve dilerim sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir yazı. Kıymetini bilmeden yaşıyoruz hayatı. Kırgınlık ve kızgınlık içinde. Yaşam sevincimizi elimizden alırlarken seyirci oluyoruz. Birimler başrol üsylenirken. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşama sevincimizi elimizden alanlara inat daha da bağlanarak yaşamalıyız. Sevgiler...

      Sil
  3. olumlu ve iyi hissettiren bir yazı.
    tam da dışarıda yağmur yağarken:)

    YanıtlaSil
  4. pekiiii öyle yapalım hıhım :) yağmur duygusu yani bunlaar pekiii :)

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel temenniler bunlar...

    YanıtlaSil
  6. Sanırım öyle...Çok teşekkür ederim.:)

    YanıtlaSil
  7. Hepsi şimdi gerçekleşiyor gibi hissettim okurken :)

    YanıtlaSil
  8. İnsana umut veren bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil