22 Ocak 2021 Cuma

SİHİRLİ SAKIZ


Nesrin  gökyüzüne açılan penceresinin önünde hayaller kuran minik bir kızdı. Ellerini gökyüzüne uzatıp ben uçmak istiyorum diyordu uçan kuşları göstererek. Kelebek görse ben de senin gibi uçmak istiyorum güzel kelebek diye sesleniyordu. İki tutkusu vardı: Biri uçmak, diğeri sakız çiğnemek. İlkini henüz denememişti. Peki ya ikincisi?

Nesrin sakız çiğnemeyi çok severdi ağzından hiç eksik olmazdı. Arkadaşları onun uyurken de sakız çiğnediğini düşünüyordu. Adını sakız canavarına çıkarmışlardı.

Yine ağzında sakız penceresinin önünde hayallere dalmıştı. Bir yandan da sakızını kocaman şişirip baloncuk yapmaya çalışıyordu. Sonra kendi kendine keşke şu sakız balonunun içine girip dolaşsam gökyüzünde dedi.  Dedi demesine ama bunun imkansız olduğunu düşününce gülmekten kendini alamadı. O sırada sakız dile geldi: Merhaba Nesrin yine hayal mi kuruyorsun dedi. Nesrin şaşırdı, konuşan da kim diye sordu. Beniiim, hani şu ağzından eksik etmediğin çilekli sakız. Nesrin'in gözleri fal taşı gibi açıldı. Nasıl yani benim çilekli sakızım konuşuyor mu? Aklımı kaçırıyorum galiba dedi.

Sihirli sakız güldü. Aklın bir yere kaçmıyor merak etme Nesrin, olduğu yerde duruyor.  Sen az önce sakızdan balon yaptığında keşke onun içine girebilsem ne güzel olurdu diye geçirmiyor muydun içinden? Evet ama nereden biliyorsun bunları. Çünkü ben sihirli bir sakızım. Senin bütün hayallerini biliyorum. Her yaptığına şahitlik ettim. Eğer istersen seni gökyüzüne çıkarabilir, hayallerine kavuşturabilirim. Ama nasıl dedi Nesrin. Az önce söyledim ya ben sihirli bir sakızım. Şimdi sen sakız çiğneyip onu balon yapar gibi şişir. Ben sakızı sihrim ile daha da büyüteceğim, kocaman bir balon haline getireceğim. Sende içine girip gökyüzüne çıkacaksın. 

Nesrin çok heyecanlandı peki ya gökyüzünde patlarsa dedi. Merak etme ben yanındayım patlamasına izin vermeyeceğim. Tamam o zaman deyip sakızını çiğnemeye başladı.  Biraz çiğnedikten sonra şişirdi, şişirdi, şişirdi ve bir balon yaptı. Nesrin biraz heyecan, biraz merak, biraz korkuyla balonun içine girdi  ve gökyüzüne doğru yükselmeye başladı. Aşağı baktığında evlerin, arabaların küçücük göründüğünü fark etti. Kibrit kutusu kadar evler, karınca kadar insanlar, düğme gibi arabalar... Vızır vızır bir dünya diye düşündü. 

Sakız yine konuşmaya başladı. İstersen hep burada kalabilirsin. Bulutların üzerinden seyredersin her yeri. Geceleri yıldızlarla sohbet eder, gündüzleri bulutlarla arkadaşlık edersin dedi. 

Nesrin düşündü biraz. Yıldızlarla sohbet etmek, bulutlarla arkadaşlık etmek güzel olabilir ama ben annemi, babamı, kardeşimi, arkadaşlarımı, evimi, annemin nefis yemeklerini, babamın beni havaya uçurmasını, kardeşimle oynamayı, arkadaşlarımla eğlenmeyi çok özlerim.  O yüzden bu kadar gezi yeter. 

Hayallerimi gerçekleştirememe yardım ettiğin için teşekkür ederim. Şimdi evime geri dönmek istiyorum dedi. O halde kapat gözlerini dedi sihirli sakız, şimdi eve dönme zamanı. Nesrin gözlerini kapattı yavaş yavaş yere indiğini hissetti. Gözlerini açtığında mor pijamalarıyla pembe yıldızlı yorganın altındaydı.

11 yorum:

  1. Ne hoş bir yazı. Çocuk kadar masum üstelik.
    Gülümsedim Nesrinin koca hayal dünyasında.
    :)

    YanıtlaSil
  2. çok tatlııııı hepsi sonu da mor pijamalı son, ne güzeeel sihirli falım sakızıı :) ay balon deyinceee, iki tane balonlu film var yaaa, ikisi de nefis, izlemediyseniz yanii, biri meşhuur oz büyücüsü kitabısı ve filmisi, diğeri de kırmızı balon adlı film. ailece seversiniiz yaniii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim... İki filmde çok güzel. İzlemiştik.:)

      Sil
  3. Arada bu dünyadan ayrılmak biz büyüklere de iyi gelir aslında:)

    YanıtlaSil
  4. Bunu ancak bir çocuk hayal ederdi :) Bilim adamları bunun üzerine düşünmeliler :)

    YanıtlaSil
  5. ay bu çok şirin çok tatlı olmuş tam da bir çocuğun hayal dünyasıı sonunda da herhalde bir rüyaymış gibii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Çocukların hayal dünyalarının sınırı yok. :)

      Sil
  6. Elinize sağlık, çocukların seveceği bir öykü:)

    YanıtlaSil