15 Şubat 2021 Pazartesi

KELİME OYUNU-11



(Ihlamur, Yolcu, Çocuk, Sayfa, Yağmur) 

Dışarıda inceden inceye yağan yağmur damlaları nasıl heyecanla koşuyorlar toprağa kavuşmak için. Ya toprağa ne demeli? Kucağını açmış bekliyor vuslata erişebilmek için. Şemsiyeyle dolaşanlar bilmez onların aşk hikayesini. Eee şimdi yağmurda şemsiye açmayıp hasta mı olalım diyenleriniz olacaktır. Olmayın elbet. Ama usul usul seyredin bazen bir pencere kenarından bazense bir minik balkondan. 

Eskiden yağmur sularının saçları beslediği söylenirdi. Kova kova yağmur suyu biriktirip saçlarımızı onunla yıkardık. Ne bereketli yağmurmuş. Her derde deva; saça,toprağa şifa... Büyüyünce unuttuk bu güzelliği. Ne yağmur kaldı beklenecek ne de onu bekleyen kova... 

Ben bunları düşünürken dışarıyı seyrediyorum salonun sakız sardunyalı balkonundan. Hafiften yağan yağmurun altında son havadis diye bas bas bağıran küçük bir çocuk gazete satıyor. Çocuğa seslenip durduruyorum. Sepetimi sarkıtıp bir gazete istiyorum. Sepette gazetem geliyor. 

Yağmurda iyi gider diye ıhlamur demlemiştim az önce kuzine sobanın üstünde. Bir bardak doldurup pencere kenarındaki köşeme geçiyorum. Son havadislere bakarken pek iç açıcı şeyler görünmüyor. Hangi sayfayı çevirsem bir kara haber. Daha fazla dayanamayıp kapatıyorum. Ihlamur'un sıcaklığı içimi ısıtıyor. Kendimi pencereme ritmik düşen damlaların akışına bırakıyorum. Sonra bir sağa bir sola koşturan, acele eden insanları görüyorum. İnsan şu alemde konar-göçer bir yolcu diyorum kendi kendime. Onlara dalıp giderken kendi yolculuğum başlıyor yüreğimin taa derininde.

 




18 yorum:

  1. Oyyy....
    Etkilendim.
    Öyle anlamlı satırlar ki..
    Tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  2. İçimizi ısıtan bir hikaye olmuş.Kaleminize sağlık ✨Annem hâlâ Nisan yağmurlarını toplar kova kova

    YanıtlaSil
  3. minnoş hikayeee :) ne zamanda geçiyo bu öyküüü, 50 yıl önce filan olmalıııı galibaaa :) yağmur ile toprapın aşkı ne güzel bir buluş, su gelince toprağın rahatlaması eveey :) yağmur suyuyla saç yıkamak gerçek mi yaaa var mıymış böyle bişey :) gasteci çocuk, son havadis demekki tev öncesi buuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok eskilere gittik değil mi? Saç yıkama gerçek. Bizzat uygulanmıştır.:)

      Sil
  4. Yağmur ve rüzgarın penceredeki eşsiz senfonisi... kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Kaleminize yüreğinize sağlık, çok beğendim 🤗

    YanıtlaSil
  6. Dün oldukça uzun bir yorum yazmıştım, uçtu gitti. Bilgisayarımı güncelledikten sonra bir haller oldu.
    Bu hafta aynı kelimelerle öykü yazdık, Seçiminiz güzeldi. Geçmişe değinmek bana da güzel geliyor. Yağmur suyunun arıtma özelliğinden her zaman söz edilir. Saçlar için iyi olduğu söylenir. Güzel bir öyküydü. yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmişin ayrı bir güzelliği var.Saça iyi geldiğine inanılıyor. Teşekkür ederim...

      Sil
  7. Yaa ne güzel bir yazı..Gözümde canlanıp yaşadım adeta...Valla bende gazete okuyamıyorum kara haberler hep...Ihlamur gerçekten rahatlatıyor insanı zaten yazıyı okurken bir rahatlama oldu bende 🥰🍀🎈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ihlamur'u çok severim. Rahatlamış olmana sevindim. Teşekkür ederim.:)

      Sil
  8. Yağan yağmuru izlerken pencere kenarında ıhlamur yudumlamak...insana huzur veren bir öykü kalemine sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. Dışarda şarıl şarıl yağmur, içerde sobanın sıcaklığı, elinde buruk bir şarap, ay çok canım çekti :)

    YanıtlaSil
  10. ne güzel sıcacık bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  11. İçim ısındı okurken kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil