27 Ocak 2023 Cuma

DUMAN

 Bal köpüğü gözlerini dikmiş pencereden öylece bakıyordu. Başını ara ara sallayıp etrafı seyrediyordu. Gözlerinde biraz hüzün, biraz kırgınlık vardı.

Ne kaçıp kurtulacak cesareti ne de kalıp savaşacak gücü vardı. Öylece, kaderime razıyım dercesine bekliyordu pencere kenarında. Arada yan taraftaki sakız sardunyaların ebruli renklerine bakıyor. Nasıl bu kadar neşeli kalabildiklerine şaşıyordu..

Dışarıyı seyrederken yağmur sularından oluşan çukurlarda zıplayan,üstü başı su içinde kalan afacanları görünce mutlu oluyordu. Çocukların, az sonra yanlarında belirip üstlerini ıslattıkları için kızan annelerine hem üzgün hem mutlu bakışları ona cesaret veriyordu. Ah keşke bir parça onlar kadar cesur olabilseydi. Oysa onun, kolunu kaldıracak kadar bile mecali yoktu.Yeni bir şeye başlayacak adımı atamıyordu bu yüzden. 

Pencere kenarında pineklemekten başka ne yapıyordu ki? Kafasında deli dolu sorular ... Dumanlar yükseliyordu beyninden. Belki duman renginde olması da bu yüzdendi.

Sahibesi de onun bal köpüğü gözlerine, duman rengindeki tüylerine hayran kalıp buyur etmişti içeriye. Senelerce yoldaş oldular birbirlerine. Ta ki sahibesi Müberra Hanım bu dünyayı terk edene dek. O zaman değişti Duman'ın tüm dünyası. Dünyadan elini eteğini çekti. Günlerce ağzına bir lokma koymadı. O gün bugündür pencere kenarından da ayrılmadı. Onun hüznünü yalnızca sakız sardunyalar paylaştı.
  

9 yorum:

  1. Kedi öyle güzel bakıyor ki bakakaldım gözlerine, yüzündeki ifadeye. Bu ifade ancak böyle duygulu satırlarla anlatılabilirdi. Kaleminize yüreğinize sağlık. O düşünceler, kafasından dumanlar yükselmesi ve rengini ona vermesi bu bağlantıyı da çok sevdim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim. Yoldan geçerken bir evin penceresinde gördüğüm duman renkli kediden ilham aldım.

      Sil
  2. Hayvanlar göründüklerinden daha hassas olabiliyorlar.Duman gibi niceleri var.

    YanıtlaSil
  3. Hayvanlarla ilgili her öykü, anı, şiir ya da bir paylaşım beni ayrı bir dünyaya çekiyor. Hele böyle güzel anlatılmışsa o anları yaşıyorum adeta. Duman'a tekrar tekrar baktım, izledim, sevgiyle andım, hüzünlendim. Gün gelecek hayvanların da duygularını okuyup yorumlayabilecek miyiz acaba?
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Aslında hayvanların gözlerine baktığımızda neler hissettiklerini anlayabiliriz gibime geliyor.

      Sil
  4. hımm bu gerçek olabilir mi, kediler böyle oluyor mu ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçek olabilir belki. Benimkisi sadece yolda yürürken bir evin penceresinde gördüğüm duman renkli kedinin bende hissettirdikleri. Gerçekte ne yaşadığını bilemiyorum.:)

      Sil
  5. Çok güzel bir kurgu olmuş, üzüldüm kediciğe...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, empati yaptığında üzülmemek elde değil...

      Sil