7 Şubat 2021 Pazar

KELİME OYUNU-10

 Parmak Ucu-Veda-Ruh-Sevilmek-Satır


DİYET LİSTESİ
Yine bir gece yarısı... Saat iki buçuk üç arası. Mutfaktaysa beni bekleyen ekmek arası. Yemekle yememek arasında yaşanan gelgitler... Shakespeare; "olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu" derken yanlış söylemiş bence. Asıl mesele yemek ya da yememek olmalı. 

Ruhumla bedenim kavga halinde. Sonra kimin galip olduğu belli olmayan bir savaştan mutfağa doğru parmak uçlarımda ilerliyorum. Aman Allah'ım buzdolabının kapağını yavaşça açıyorum. Ekmek arası sandiviçleri hayal ederken karşımda ne buldum dersiniz? Kocaman bir diyet listesi. Hangi besin kaç kalori hepsi tek tek satır satır işlenmiş kağıda. Derin bir of çekip "hiç sevilmiyorsunuz diyet listeleri" diyerek listeyi çöp kutusuna gönderiyorum. 

Sanki üzerimden bir yük kalkıyor. Diyet listesiyle vedalaştığım gibi ekmek arasını yemekten vazgeçip onunla da vedalaşıyorum. Yine sessizce parmak uçlarımda yürüyerek odama varıyorum.

Yemeğe yenilmemenin zaferiyle, kendimi gecenin sessizliğinde uykunun kollarına bırakıyorum. Ne diyelim kahvaltıda görüşürüz.:)

(Bu arada Ihlamur, yağmur, sayfa, çocuk, yolcu gelecek haftanın kelimeleri)

22 yorum:

  1. Ah diyetler ah.. ben de kurtulamıyorum şu yeme istediğinden..

    YanıtlaSil
  2. Allah'a şükür, gece yeme hissiyatı hiç yaşamadım.
    Bu zafer sabah bir ödülü de hak eder ama değil mi
    :))

    YanıtlaSil
  3. Gece kaçamakları 😍 kısa dönemde tatlı, uzun dönemde acı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzak durmak lazım kısa dönemli tatlılardan.:)

      Sil
  4. Hocam kaybeden yine siz olmuşsunuz gibi geldi bana :D liste de yok, ekmek arası da :)))

    YanıtlaSil
  5. ha haaaa yazık sanaaaaa :)

    YanıtlaSil
  6. Tam da dün gece 1 gibi yediğim ıspanaklı böreğin üstüne güzel bir yazı olmuş teşekkürler :) Siz kahvaltıyı beklemeyi tercih edebilmişisiniz ne güzel ben açlığıma yenilip gecenin bir vaktinde yedim :)

    YanıtlaSil
  7. Diyet listelerinde kalori sınırlaması getiriliyor ama aslında karbonhidrat ve nişasta, şeker bazlı ürünleri sınırlayıp istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Yani işin özü buğday, pirinç gibi ürünleri sıfır düzeyine çekip bol bol sebze salatası ve protein tüketebilirsiniz. Hikaye için kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Diyete başladığımda daha çok yemek isteğim oluyor o yüzden artık diyet yapmaktan vazgeçtim daha fazla kilo almamak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasak gibi düşününce daha çok yeme isteği uyandırıyor olabilir diyetler:)

      Sil
  9. bu bitmeyen bir savaş :D sürekli su ve bitki çayı ile kahve içerek midemi kandırıyorum bir süredir evde olunca can sıkıntısından insanın aklı yemeye gidiyor çünkü :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek yiyecek vakit bulamayacak kadar yoğunlaştırsak mı acaba kendimizi? Can sıkılınca kendini buzdolabının önünde buluyor çünkü.:)

      Sil
  10. Valla kendimi buldum yazınızda ne diyeyeim ama sizi takdir ettim genelde o savaşı ben de yenilmemesi gereken ama yenilen şeyler kazanıyor :(

    YanıtlaSil
  11. Ahahahahhaha.. işte bu mükemmel olmuş. Zira evlerde tıkılı kalmanın bedelini bedenimiz ödüyor.. Tam yerine denk gelmiş bu öykü. Elinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareketsiz kalınca sonu kötü oluyor.Çok teşekkür ederim.:)

      Sil